Usein kysytyt kysymykset

Näytä:

Voinko käyttää KSF Media -tiliä, kun kirjaudun sisään Faktappiin?

Kyllä, jos sinulla on jo tili jollain KSF Median verkkosivulla, voit käyttää sisäänkirjautumiseen tätä tiliä. Jos luot uuden tilin Faktappia varten, voit käyttää tiliä myöhemmin kirjautuaksesi KSF Median verkkosivuille.

Miksi minun täytyy luoda tili?

Voidaksesi seurata omaa kehitystäsi ja saadaksesi tietoa siitä, mitä kursseja sinun kannattaisi opiskella vielä lisää. Keräät myös kolikoita, joita voit käyttää kurssien ostamiseen. Pääset käyttämään kursseja ja kolikoita kirjautumalla sisään, myös silloin kun käytät useita eri laitteita, esimerkiksi jos pelaat Faktappia puhelimellasi ja haluat myöhemmin jatkaa pelaamista tabletilla.

Voiko kaksi henkilöä käyttää samaa tiliä?

Ei. Tili on henkilökohtainen. Näin voit seurata omaa kehitystäsi sekä verrata suoritustasi muihin pelaajiin.

Mitä tietoja minusta jaetaan, kun luon tilin Faktappissa?

Kirjautuessasi sisään Facebookin kautta, sovellus tarvitsee pääsyn julkiseen profiiliisi, kaverilistaan sekä sähköpostiosoitteesi. Kirjautuessasi sisään Google+ -tilin kautta, sovellus poimii sähköpostiosoitteesi ja profiilitietosi. Voit myös kirjautua sähköpostiosoitteellasi.

Käyttöehdot

Yksityiskohtaiset Faktappin käyttöehdot löydät täältä.

Millä käyttöjärjestelmillä Faktappia voi pelata?

Faktapp toimii iOS- ja Android-laitteissa. Voit ladata sovelluksen App Storesta tai Google Playstä. Faktapp-sovellus ei toimi Windows Phone -puhelimissa.

Kun avaan sovelluksen ensimmäistä kertaa en näe jaottelua eri aiheiden välillä. Kuuluuko tämän olla näin?

Kyllä, näin opit, miten peli toimii ja mistä löydät pidemmät selitykset kysymyksiin. Ansaitset myös lisäkolikoita, joilla voit myöhemmin ostaa lisää kursseja. Kun olet pelannut ensimmäisen intropelin, voit kirjautua sovellukseen ja näet sisällön.

Voiko Faktappia pelata ilman internetyhteyttä?

Ei, tarvitset internetyhteyden. Se säästää puhelimesi tallennustilaa. Faktappin tietokanta on suuri, ja sovellus veisi suuren osan puhelimen muistista. Lisäksi tietokannan kaikki muutokset ovat heti käytössäsi, eikä sinun tarvitse päivittää sovelluksen versiota.

Miten sovelluksessa vaihdetaan kieltä?

Voit helposti vaihtaa kieltä suomen ja ruotsin välillä. Kun asennat Faktappin, kieleksi valikoituu se kieli (suomi tai ruotsi), joka on valittu puhelimesi kieleksi. Jos puhelimesi kieli on joku muu kuin suomi tai ruotsi, Faktapp käyttää suomea. Kun pelaat ensimmäisen kerran Faktappia, voit valita kielen oikealta ylhäältä. Myöhemmin voit vaihtaa kieltä klikkaamalla sovelluksessa ylhäällä vasemmalla olevaa hammaspyöräkuvaketta. Sitä kautta pääset sovelluksen asetuksiin, joista voit muun muassa vaihtaa kieltä.

Faktapp lähettää tiedon uudesta sisällöstä push-ilmoituksella. Miten aktivoin push-ilmoitukset?

Klikkaa sovelluksessa ylhäällä vasemmalla olevaa pientä hammaspyöräkuvaketta, niin pääset sovelluksen asetuksiin. Siellä voit laittaa päälle tai sulkea ilmoitukset.

Miten ääniefektit saa pois päältä Faktappissa?

Klikkaa sovelluksessa ylhäällä vasemmalla olevaa pientä hammaspyöräkuvaketta, niin pääset sovelluksen asetuksiin. Siellä voit ottaa ääniefektit pois päältä.

Voiko Faktappia pelata tietokoneella?

Ei, Faktappia ei voi pelata tietokoneella, sillä sovellus on tehty puhelimelle tai tabletille.

Mitä Faktapp maksaa?

Faktappin lataaminen, asentaminen ja intropelin pelaaminen on ilmaista. Kirjautumalla sovellukseen saat bonuksena 300 kolikkoa. Saat myös yhden kolikon jokaisesta oikeasta vastauksesta. Voit käyttää kolikoita kurssien ostamiseen. Kurssit maksavat 2,99 euroa tai 300 Faktapp-kolikkoa. Voit myös ostaa alennettuun hintaan kurssipaketteja, joissa yhteen aiheeseen sisältyy useampia kursseja.

Miten kursseja ostetaan?

On kaksi tapaa ostaa kursseja. Klikkaamalla verkkosivuilla www.faktapp.fi “osta kursseja” ja seuraamalla ohjeita. Klikkaa sovelluksessa sitä kurssia, jonka haluat ostaa, ja seuraa ohjeita.

Voiko samalla kertaa ostaa kaikki kurssit ilman, että tarvitsee valita aiheen mukaan?

Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, uutta materiaalia tulee koko ajan lisää. Siksi ei ole mahdollista ostaa kaikkea sisältöä kerralla. Mutta voit ostaa kaikki yhteen aiheeseen liittyvät sisällöt, jotka löytyvät sovelluksesta juuri tällä hetkellä.

Ostin kurssin toiselle henkilölle, jolla oli jo kyseinen kurssi. Voinko vaihtaa ostetun kurssin toiseen?

Tämä onnistuu hyvin. Jos henkilöllä, jolle ostit kurssin, on jo kurssi sovelluksessa, kurssista maksamasi summa (2,99 euroa) muutetaan 300 kolikoksi sovelluksessa. Henkilö, jolle ostit kurssin, voi vapaasti valita jonkun toisen kurssin. Myös siinä tapauksessa, että ostit kurssin alennettuun hintaan, kurssista maksettu summa muutetaan 300 kolikoksi.

Voiko kolikoita ostaa toiselle henkilölle niin, että hän voi sitten ostaa haluamiansa kursseja?

Kolikoita ei ole mahdollista ostaa itselleen tai toiselle henkilölle. Mutta sivustolla faktapp.fi voit ostaa kursseja itsellesi tai toiselle henkilölle.

Voiko maksun suorittaa muuten kuin luottokortilla tai verkkomaksuna?

Pelaamalla keräät kolikoita, ja kun olet kerännyt niitä tarpeeksi paljon, voit valita maksavasi kurssin kolikoilla. Toinen tapa on käyttää iTunes-lahjakorttia App Storessa tai Google Play -lahjakorttia Google Playssä.

Voiko koulu ostaa lisenssejä Faktappiin?

Tällä hetkellä ei ole mahdollista ostaa koululisenssiä Faktappiin.

Kuka on tehnyt Faktappin?

Faktappin on kehittänyt KSF Media yhteistyössä eri puolella Suomea toimivien lukioiden opettajien ja oppilaiden kanssa. Opiskelijat ovat tehneet Faktappin kysymykset yhdessä opettajiensa kanssa.

Onko Faktapp opetussuunnitelman mukainen?

Kyllä, Faktapp noudattaa opetussuunnitelmaa ja se on kehitetty yhteistyössä eri puolella Suomea toimivien lukioiden opettajien ja opiskelijoiden kanssa.

Mistä saan tiedon, kun Faktappiin on tullut lisää kursseja?

Laittamalla päälle ilmoitustoiminnon sovelluksessa (voit tehdä sen ylhäällä vasemmalla olevan hammaspyöräkuvakkeen kautta) saat ilmoituksen kaikista tekemistämme uudistuksista ja päivityksistä.

Tuleeko sovellukseen lisää sisältöä vai onko siellä nyt kaikki?

Faktappia kehitetään jatkuvasti ja teemme uutta sisältöä yhdessä yhteistyökoulujemme kanssa. Laittamalla ilmoitustoiminnon päälle, saat ilmoituksen, kun sovellukseen tulee uutta sisältöä.

Onko Faktapp sosiaalisessa mediassa?

Kyllä. Faktapp on Facebookissa ja Instagramissa. Siellä kerromme kilpailuista, uudesta sisällöstä ja uusista toiminnoista sovelluksessa. Siellä voit myös olla mukana vaikuttamassa sovelluksen sisältöön ja keskustella toiminnoista, joita toivot meidän tekevän Faktappiin.

Miten voin antaa palautetta?

Jokaisen kysymyksen yhteydessä olevan selityksen alla on linkki “Anna palautetta”. Sitä kautta voit antaa kysymyksiin, sovelluksen toimintoihin tai muuhun liittyvää palautetta. Klikkaamalla oikealla ylhäällä ”Lähetä”, palautteesi tulee meille.

Miten voin ottaa yhteyttä teihin?

Kätevin tapa on klikata "Ota yhteyttä" verkkosivujen oikeassa yläkulmassa www.faktapp.fi. Palaamme asiaan niin pian kuin mahdollista, viimeistään muutaman työpäivän kuluessa siitä, kun olet lähettänyt kysymyksesi.

×

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja meistä tai sovelluksestamme? Kiinnostaako yhteistyö?
Ota meihin yhteyttä!

Sulje