Frågor och svar

Visa:

Varför måste jag skapa ett konto?

För att kunna följa din egen utveckling och hålla koll på vilka kurser du skulle behöva läsa på lite mer. Du samlar också mynt som du kan använda till att köpa fler kurser. Genom att logga in så får du tillgång till dina kurser och mynt också då du använder flera olika apparater, till exempel om du spelar Faktapp på din mobil och senare vill fortsätta att spela på en surfplatta.

Kan jag använda mitt KSF Media-konto när jag loggar in på Faktapp?

Ja, om du redan har ett konto på någon av KSF Medias webbsidor så kan du logga in med det kontot. Om du registrerar ett nytt konto på Faktapp kan du sedan använda det för att logga in på KSF Medias webbsidor.

Kan två personer dela på ett konto?

Nej. Kontot är personligt. På så sätt kan du följa din egen utveckling och hålla koll på hur du ligger till i jämförelse med andra som spelar.

Användarvillkor

Detaljerade användarvillkor för Faktapp hittar du här.

Vilken information delar jag med mig av när jag skapar ett konto i Faktapp?

Om du loggar in med Facebook behöver appen tillgång till din offentliga profil, din vänlista och din e-postadress. Om du loggar in med Google+ plockar appen din e-postadress och dina profiluppgifter. Du kan också välja att logga in med din epostadress.

På vilka plattformer kan jag spela Faktapp?

Faktapp finns för iOS och Android. Du kan ladda ner appen i App Store eller i Google Play. Faktapp finns inte för Windows Phone.

När jag startar appen för första gången så ser jag ingen uppdelning i ämnen. Ska det vara så?

Ja, på så sätt lär du dig hur spelet fungerar och var du hittar de längre förklaringarna till frågorna. Du tjänar också in lite extra mynt som du senare kan använda för att köpa kurser. Efter att du spelat det första introspelet kan du logga in i appen och få tillgång till innehållet.

Kan jag spela Faktapp utan tillgång till internet?

Nej, du måste vara ansluten till internet, detta för att spara utrymme på din telefon. Faktapps databas är stor och appen skulle äta upp en stor del av telefonens minne. Dessutom får du direkt tillgång till alla ändringar i databasen utan att behöva uppdatera din version av appen.

Hur byter jag språk i appen?

Du kan som användare enkelt växla mellan finska och svenska i appen. Då du installerar Faktapp så installeras appen på det språk (svenska eller finska) som mobilen är inställd på. Ifall du ställt in din mobil på något annat språk än finska eller svenska så använder Faktapp finska. Första gången du spelar Faktapp kan du på välja språk uppe till höger. Senare kommer du åt att ändra språk genom att trycka på det lilla kugghjulet överst till vänster inne i appen. Där kommer du åt appens inställningarna, bland annat så kan du ändra språk.

Faktapp kan hålla dig uppdaterad kring nytt innehåll via pushnotiser. Hur aktiverar jag dem?

Tryck på det lilla kugghjulet överst till vänster inne i appen så kommer du till appens inställningar. Där kan du sätta på eller stänga av notiserna.

Hur stänger jag av ljudeffekterna i Faktapp?

Tryck på det lilla kugghjulet överst till vänster inne i appen så kommer du till appens inställningar. Där kan du stänga av ljudeffekterna.

Kan jag spela Faktapp på datorn?

Nej, det går inte att spela Faktapp på en dator eftersom det är en app är gjord för att spelas på en mobil eller en läsplatta.

Vad kostar Faktapp?

Att ladda ner, installera och spela introspelet i Faktapp är gratis. Genom att sen logga in i appen får du en bonus på 300 mynt. Du får också ett mynt för ett rätt svar på en quizfråga i appen. Mynten kan du använda för att köpa kurser. Kuserna kostar 2,99 euro eller 300 Faktappmynt. Du kan också köpa kurspaket till ett rabatterat pris.

Hur köper jag kurser?

Det finns två sätt att köpa kurser. På webbsidan www.faktapp.fi klickar du på “köp kurser” och följer instruktionerna. Inne i appen så klickar du på den kurs du vill köpa och följer anvisningarna.

Kan man köpa alla kurser som finns direkt utan att behöva välja ämne för ämne?

PÅ webbsidan faktapp.fi kan man på ett enkelt sätt köpa samtliga gymnasiekurser som nu och i framtiden finns i faktapp. Välj "För föräldrar" och "Köp kurser till studerande". Genom att sen köpa "Alla kurser" så får du eller den du önskar tillgång till samtliga gymnasiekurser i faktapp. Du kan också välja att köpa kurspaket på 1, 3, 5 eller 10 kurser.

Jag köpte en kurs åt någon annan men denna person hade redan kursen. Kan jag byta den köpta kursen till en annan?

Det leder inte till några problem. Om personen du köpt en kurs åt redan har tillgång till den kursen i appen så omvandlas den summa du betalt för kursen (2,99 euro) till 300 mynt i appen. Detta gör att personen du köpt kursen åt fritt kan välja en annan kurs istället. Även i det fall att du köpt kursen till ett rabatterat pris omvandlas betalningen för kursen till 300 mynt.

Kan man köpa mynt åt någon annan så att den personen sedan kan köpa loss de kurser som hen behöver?

Du kan inte köpa mynt åt dig själv eller åt en annan person. Däremot kan du på faktapp.fi köpa kurser åt dig själv eller åt en annan person.

Kan jag betala på något annat sätt än med kreditkort eller nätbetalning?

Du kan spela ihop mynt och välja att betala med dem när du samlat ihop tillräckligt många. Ett annat sätt ät att använda iTunes presentkort i App Store eller Google Play presentkort i Google Play.

Kan en skola köpa licenser till Faktapp?

Just nu kan man inte köpa skollicens till Faktapp.

Vem har gjort Faktapp?

Faktapp är utvecklad av KSF Media i samarbete med lärare och studerande från gymnasieskolor runt om i landet. Det är studerande som tillsammans med sina lärare skapat frågorna till Faktapp.

Följer Faktapp läroplanen?

Ja, Faktapp följer läroplanen och är utvecklad tillsammans med lärare och studerande från gymnasieskolor runt om i landet.

Hur får jag veta att det kommit fler kurser i Faktapp?

Genom att aktivera notisfunktionen i appen (det kan du göra under det lilla kugghjulet överst till vänster i appen) så får du meddelanden om alla förnyelser och uppdateringar vi gör.

Kommer det mer innehåll till appen eller är det jag ser just nu allt som finns?

Faktapp utvecklas hela tiden och vi skapar mer innehåll tillsammans med våra samarbetsskolor. Genom att slå på notisfunktionen får du meddelanden när det kommer nytt innehåll till appen.

Finns Faktapp på sociala medier?

Ja. Faktapp finns på Facebook och Instagram. Där informerar vi om tävlingar, nytt innehåll och nya funktioner i appen. Där kan du också vara med och påverka vilket innehåll som skall finnas i appen och diskutera vilka funktioner du vill att vi skapar till Faktapp.

Hur kan jag ge feedback?

Under svarsförklaringen i samband med varje fråga i ett quiz finns länken “Ge feedback”. Där kan du ge feedback kring frågor, appens funktioner eller annat du vill kommentera. Genom att klicka på “Skicka” uppe till höger så når din viktiga feedback oss.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Det enklaste sättet är att klicka på “Kontakta oss” uppe till höger på www.faktapp.fi. Vi strävar till att återkomma så snabbt som möjligt, men senast inom några arbetsdagar efter att du skickat din fråga.

×

Kontakta oss

Något som ni undrar över? Tag kontakt med hjälp av formuläret nedan.

Stäng